[Scroll down for English]
Ingrediënten:
100 g ongezouten boter op kamertemperatuur
100 g hazelnoten
225 g suiker
1 ei (liefst van het Buurtkippenhok)
95 g chocolade callets puur
30 g cacao poeder
160g Zeeuwse bloem
½ tl zout
¼ tl baking soda
¾ tl bakpoeder
Topping:
20g gehakte hazelnoten
Bereiding:
Verwarm de oven op 180° C (350° F)
Maak eerst hazelnootpasta: doe 50 gram hazelnoten in een kleine keukenmachine en hak dit tot je een gladde pasta hebt. Meng in een kom: cacao, bloem, zout, baksoda en bakpoeder. Meng nu in een andere kom de boter, suiker en hazelnootpasta. Meng dit goed.
Smelt 40 gram chocolade au bain marie of in de magnetron. Meng de gesmolten chocolade en een ei door het botermengsel. Voeg daarna stap voor stap ook het bakje met het meelmengsel toe. Voeg tenslotten 50 gram gehaket hazelnoten en 55 gram chocolade callets toe.
Rol van het deeg nu 12 balletjes en leg die (minstens) 2 uur in de vriezer.
Verwarm de oven op 180° C (350° F). Haal de balletjes uit de vriezer en laat ze 10 minuten ontdooien op de bakplaat. Leg ze ruim uit elkaar, ze worden flink groter. Bak de koeken 10 minuten, doe er daarna wat gehakte hazelnoten bovenop en laat ze afkoelen op een rek.
Eet smakelijk!
50g Hazelnut (paste)
55g Hazelnut peeled (chopped)
225g Sugar
1 egg
40g Chocolate 54% melted
55g Chocolate 54% chips
30g Cacao powder
160g Zeeuwse flour
½ tsp fine salt
¼ tsp baking soda
¾ tsp baking powder
Topping:
20g Hazelnut peeled (chopped)
Preparation
A. FOR HAZELNUT PASTE
1. Grind the peeled hazelnut in a minipimer (or similar) until obtaining a paste, it
must be ground into short segments, stop and accommodate so as not to overheat
the machine.
B. FOR COOKIES
1. In a large bowl, whisk together the dry ingredients (cacao powder, flour, salt,
baking soda and baking powder). Set aside.
2. Whisk together the butter, sugar and hazelnut paste until no sugar lumps remain. You
can also use an electric mixer.
3. Add the egg, and the melted chocolate incorporate using a spatula until a homogeneous
mixture
4. Add the dry ingredients little by little.
5. Add thechocolate chips and hazelnut chopped.
6. Roll the dough into balls and chill in the freezer for 2 hours minimum.
7. Take the dough out and allow softening at room temperature for 10-15 minutes before baking.
6. Preheat the oven at 180 ° C /350 ° F
7. Place the balls on parchment paper, leaving 5cm between each of them.
8. Bake for about 10 minutes, and then remove from the oven.
9. Press the cookies a little and put hazelnuts chopped to decorate.
10. Leave onthe baking sheet for 10 minutes and transfer to a cooling rack.
Enjoy!